Tanklar boşuna mı yol açtı Kılıçdaroğlu’na…

CHP, 15 Temmuz’un siyasî ayağı olarak AK Parti’yi adres gösterme hamlesini, darbe girişiminin üçüncü yılında bir defa daha yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü özel oturumundaki sabotajından sonra Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı soruşturacak yürekli savcılar aradığını söyledi.

15 Temmuz direnişinin milletçe gönülden sahiplenildiği, FETÖ alçaklığının hatırlatıldığı bir günde CHP’nin yaptığı, direniş ruhunu kirletmeye çalışmaktır.

Kılıçdaroğlu, daha en başta “kontrollü darbe”, “tiyatro” lafları ile FETÖ ile mücadeleyi itibarsızlaştırmaya, sulandırmaya kalkmıştır. Şimdi bir daha hedef şaşırtıyor.

FETÖ, hain bir terör örgütü olarak gerçek yüzünü göstermeden “cemaat”, “hizmet hareketi” olarak bilindiği dönemlerde bir hayır ve iyilik hareketi diye algılanmış ve neredeyse toplumun yüzde 80’i bu yapıya destek olmuştur. Hiç yardım etmeyen kurban derisini vermiştir.

Dönemin Cumhurbaşkanları Özal ve Demirel, Türk okullarının açılmasını teşvik eden tavsiye mektupları yazmışlardır. Demirel, Fetullah Gülen’in elinden ödül almıştır. Ecevit, Gülen’le defalarca görüşmüştür. Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı okulların temsilcilerini ve öğrencilerini makamlarında kabul etmişlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 380 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.618 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar