Sözcü, FOX TV şimdi ne yapacak?

Sözcü ve FOX TV’nin işi gerçekten zor. İki arada bir derede kalacaklar. Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP’nin patinaj yaptığını, Kılıçdaroğlu ile bir yere varılamayacağını herhalde kendi aralarında çok konuşmuşlar ve kabul etmişlerdir.

Muhalefet cephesinde CHP ile ilgili somut gelişmeler var.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni 20 Aralık'ta partiye dönüştüreceklerini açıkladı. Sarıgül, “Muhalefetin enerjisi ve heyecanı bitmiştir.” diyor.

Muharrem İnce de kararını verdi. “Partiyi kuracağız” dedikten sonra iddialı bir laf söyledi: “CHP’den görüştüğüm isimler var. Gelecekler, inanıyorum." dedi.

Başlıktaki soru önemli. Zira muhalefetin sesi olan Sözcü gazetesi ve FOX TV, bu gelişmelerden sonra yol ayrımına gelecekler. (Karar ve Cumhuriyet gazeteleri ile Halk TV ve TELE1 de sıkıntıya girecek.)

Bir karar vermek zorundalar. Yeni kurulacak bu iki partiye pirim verecekler mi, yoksa CHP’yi desteklemeye devam mı edecekler?

Akşener, Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Davutoğlu da zor durumda kalacak.

Bilhassa Davutoğlu ve Babacan, kendileri, AK Parti’den oy tırtıklama adına parti kurarken, demokratik haklarını kullandıklarını söylemişlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 380 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.618 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum