Şirazesi kayanlar Edremit'teki rezilliği görmediler…

O dönem kendisini kimler, neyle korkuttu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ekrem İmamoğlu'nu Fatih'e benzetmesi, bir siyasetçinin saygınlığını kaybetmesinin dip noktasıdır. Yani müptezelliğin dibi...

İstanbul Belediye Başkanını Fatih'e benzetmenin akıl, insaf, vicdan ölçeğinde hiçbir izahı yoktur.

Tam da ''zırva tevil götürmez'' durumu...

Akşener, bu benzetmeyle kendini küçülttü. İmamoğlu'nu da madara etti, zor duruma düşürdü.

Şöyle; hani koltuğunu dolduran, ciddiyeti ve makuliyeti ile İstanbul Belediye Başkanı makamına ağırlık kazandıran bir şahsiyet için o benzetme sahnesini seyredenlerin içinden şu geçerdi:

Koskoca belediye başkanı. Böylesine bir benzetme karşısında hemen ''estağfurullah'' der. ''Fatih Sultan Mehmet kim, ben kimim?'' diyerek tevazu gösterir.

Sonra Akşener'in o abuk sabuk benzetmesine şiddetle karşı çıkar, "Bana oy vermeyen halkımız için 'Bizans, Haçlı' benzetmesi hiç olmadı. Çok aşağılayıcı, bunu kabul edemem" diye itiraz ederdi.

Bakınız kaç gün geçti.

Ne Akşener özür diledi. Ne İmamoğlu'ndan bir ses çıktı.

Demek İmamoğlu da bir "kurtarıcı" havasına girmiş.

Akşener'in....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar