Senin de işin zor Canan Kaftancıoğlu…

HDP'nin bütün umudu şimdi Biden Amerikasında...

CHP ile İYİ Parti'yi onca şey, HDP ile karşı karşıya getirmedi. İYİ Parti'den bazen Akşener dışında tepkiler geldi ama CHP'nin, HDP'yi eleştirmekten ödü koptu.

Onca şey neydi?

HDP, PKK'nın siyasi partisi olduğunu hiç inkâr etmedi. Demirtaş, ''PKK terör örgütü değildir'', ''Daha Apo'nun heykelini dikeceğiz'' dedi.

Diğer HDP yöneticilerinin neler dediğini uzun uzun sıralamayacağım. Seçim öncesinde, ''Kürdistan'da kazanacağız'' mı demediler. Meclis'te İyi Partililere ''burada PKK'ya oy verenler sayesinde oturuyorsunuz'' mu demediler.

Bunların hiçbiri niza çıkarmadı. Bozuşmadılar, HDP'yi küstürmediler.

Tam tersi Demirtaş, ''çat kapı kahvaltıya gelsek'' deyince, Akşener, ''kapımız açık'' demeye getirdi...

Fakat HDP 24 Nisan'da Biden'la birlikte, "Türkiye, 'Ermeni Soykırımı' ile yüzleşmeli" deyince durum değişti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener bu lâfı da yutacaktı ama sessiz kalmaları maşeri vicdanı ayağa kaldırdı. "Hâlâ susacak mısınız?" tepkisi öyle büyüdü ki, sonunda ikisi de bu milli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 576 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar