Seçimin en zayıf halkası hayat pahalılığı…

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce’nin bugünkü (14.04.2022)''Seçimin en zayıf halkası hayat pahalılığı…’’ başlıklı yazısı.

Muhalefet, hayat pahalılığından şikâyet ve sızlanmaları, Haziran 2023 seçimlerinin en belirleyici unsuru yapma stratejisi güdüyor.

Bu stratejiyi sonuçsuz bırakmak, Cumhur İttifakı için çok mühim ve acildir.

İnanınız, toplumun büyük kesimini; ne 6'lı ittifakın yuvarlak masasında olup bitenler, ne de muhalefetin ortak adayının kim olduğu ilgilendiriyor.

Şu andaki kanaatim, seçimin en zayıf halkası hayat pahalılığıdır.

Kur ve enflasyon üzerinden bir ekonomik saldırı olduğunu, hayat pahalılığının birinci mesele yapılarak Türkiye'nin önünün kesilmesi için yeni bir safhaya geçildiğini bizler biliyoruz.

Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bu badirenin de atlatılacağına inanıyoruz.

Ancak geçim sıkıntısı çeken insanlar, bunalmış durumdalar. Kalben bu pahalılığın, bir saldırı olduğuna inansalar da, muhalefetin buradan siyasî bir rant peşinde koştuğunu görseler de, bunu fark etseler de yaşadıkları ıstırabın, sıkıntıların bir an önce sona ermesini bekliyorlar, istiyorlar.

Bekledikleri iki acil şey var.

1. Hükümetin KDV indirimlerine rağmen, fiyat etiketleri ile oynayanlara, stokçuluk yapanlara, devlete meydan okuyarak pervasızlıkla yangına körük sallayanlara, hızlı ve kararlı bir şekilde dur denilmelidir.

Gözünü para hırsı bürümüş fırsatçılar, sadece kendi menfaatini düşünenler, ülkesine ve milletine nankörlük edenler cezasız kaldıkça halk, iki defa kahrolmaktadır.

Bu insafsız, merhametsiz, ahlâksızlar kimlerse, bunların gözünün yaşına bakılmamalıdır. Bunların, savaşta düşman safına geçenlerden farkı yoktur.

Erdoğansız Türkiye için etki ajanlarının, fonlanan medyanın, Biden projesinin elemanlarının devrede olduğunu yıllardır yazıyoruz. Ama bu topyekûn saldırıda, hayat pahalılığı cephesi açıldığından beri kimlerin devreye sokulduğunu şaşırarak izliyoruz... FETÖ gibi 40 yılın hazırlığı mı bunlar?

Milletin diline düşen, muhalefet ile algı operasyonlarında işbirliğine giden bunların, aralarında nasıl anlaşıp fiyatları artırarak haksız kazanç peşinde koştuklarını devlet biliyor. Takibe alındıklarını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar