PKK terörü, CHP’yi yol ayrımına getirdi

Pek hatırlanmayan şu iki cümle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ait: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir...

Pek hatırlanmayan şu iki cümle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ait: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” Kılıçdaroğlu bu sözleri, 21 Ekim 2014’te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya geldiği sohbette söyledi. Haber, aynı gün T24 İnternet gazetesinde Damla Uğantaş imzasıyla yayınlandı.

Türkiye’ye göre YPG, PKK’nın Suriye’deki yapılanmasının silahlı gücü. Ve ABD bu gücü, “PKK terör örgütüdür ama YPG terör örgütü değildir” diyerek aleni destekliyor. Hatırlanacağı üzere birkaç hafta önce ABD askerleri omuzlarında YPG armaları ile fotoğraflanmıştı.

CHP Genel Başkanı aynen ABD gibi düşünüyor, Washington ağzı ile konuşuyor. Sadece bu konuda değil. CHP’yi, Cumhuriyeti kuran parti olarak iliklerine kadar benimsemiş CHP’liler, Kılıçdaroğlu yönetiminin bugünkü duruşundan ciddi rahatsızlık duyuyorlar. CHP’nin altı ilkesinin (altı ok) içerisinde “milliyetçilik ve devletçilik” de var. Kılıçdaroğlu’nun Esed, PKK terörü, Ermeni meselesi konusundaki duruşunun bu ilkelerle çeliştiğini düşünenler, parti içinde ciddi bir muhalefet hareketi başlatmış durumda.

23. Dönem Manisa Milletvekili Şahin Mengü, geçen hafta CHP’nin, “Ermeni sorunu gibi meselelerde ya da İstanbul’da patlayan bomba gibi sorunlarda ülkenin onurunu koruyacak bir duruş gösteremediğini” söyledi. Bir hafta önce de Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Muhalefet olarak kendimizi yeniden gözden geçirmemiz lazım. Yeniden şekillendirmemiz lazım” çıkışını yaptı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce İstanbul Bostancı’da yaptığı toplantı ile bayrağı açtı.

CHP neden yol ayrımında?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 382 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.620 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar