Orban kaybetseydi, bizim 6'lı kesin kazanmıştı!

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce’nin bugünkü (07.04.2022)''Orban kaybetseydi, bizim 6'lı kesin kazanmıştı!’’ başlıklı yazısı.

Bir anda gündeme, Macaristan seçim sonuçlarından, Türkiye'de muhalefetin çıkaracağı dersler var mı sorusu geldi.

3 Nisan'da yapılan genel seçimi, hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hıristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonu, Batı'nın desteklediği 6'lı muhalefete karşı kazandı.

12 yıldır iktidarda olan Başbakan Viktor Orban, seçimin ardından yaptığı konuşmada, bazı uluslararası güçler ve kurumların desteğine rağmen muhalefetin başarısız olduğunu belirterek

Avrupa Birliği'ne seslendi. "Çok büyük başarı kazandık. Ay'dan bile görülebilecek bir zafer elde ettik, Brüksel'den görüldüğü kesin." ifadesini kullandı.

Şunu da ekledi: "Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros'un gelmiş geçmiş en kötü yatırımı oldu."

Macaristan seçimlerinden bizim muhalefetin çıkartacağı dersler var mı, yok mu ona kendileri karar verecek.

Ancak Türkiye ile ilgili ilginç çağrışımlar olduğu kesin.

1. Macaristan'da da 6'lı bir muhalefet var. Onlar da sırf Orban'ı devirmek için bir araya gelmiş. Macaristan'da Orban karşıtlığı, Türkiye'de Erdoğan karşıtlığı, ne benzerlik bu böyle...

2. Tıpkı bizdeki 6'lı muhalefet gibi enteresan, onlar da her ay toplanıyormuş.

3. Macaristan'daki 6'lı muhalefeti, yine bizim muhalefet gibi "uluslararası güçler" destekledi. AB ve ABD ile birlikte Soros, hem orada hem bizim burada rol alıyor.

4. Seçim öncesi kamuoyu anketleri, 6'lı muhalefeti kazanıyor göstermiş. Hâlbuki seçimlerin sonucunda iktidar bloğu yüzde 18 fark atmış. Bizde de şu anda ayarlanmış anketler, muhalefetin kazandığını ilan etti bile.

Detayları girilse başka çağrışımlar da çıkar.

Muhalefeti destekleyen kalemlerin çoğunun, 6'lı takımın, Macaristan seçimlerinden dersler çıkarması gerektiğine dair genel bir yaklaşımı var.

Elbette Macaristan ile Türkiye'nin çok farklı siyasî, ekonomik ve sosyal dinamikleri var.

Muhalefet liderleri henüz Macaristan seçimlerine dair bir şey demediler ama şahsî görüş beyan edenler, farklılıkları hatırlatarak ders falan yok diyorlar. Çünkü işlerine gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 380 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.618 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar