Operasyon, HDP ile yuvarlak masayı da kilitledi…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (21.04.2022)''Operasyon, HDP ile yuvarlak masayı da kilitledi…’’ başlıklı yazısı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit operasyonu, Kandil'i de, HDP'yi de darmadağın etti.

Kılıçdaroğlu'nun, operasyona sahiplenmesi ise HDP'nin, yuvarlak masanın altına saklanmasının fayda etmediğini gösterdi.

Kılıçdaroğlu, zikzakları ile şaşırtmıyor ama Pençe Kilit operasyonunun etkilerinin, nerelere varacağını fark ettiği anlaşılıyor.

26 Ekim 2021'de Irak ve Suriye'ye asker gönderilmesinin iki yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. CHP, bu tezkereye HDP'lilerle birlikte ''Hayır'' oyu verdi.

Kılıçdaroğlu bugün ise şunu diyor:

''Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin.''

İnanınız, isim vermeden bu ifadeler söylense ve "kim demiş olabilir?" diye sorulsa, Kılıçdaroğlu ismi akla gelmez. "Bu mübarek ayda", "dualarımız kahraman ordumuzla", "Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin" ifadelerini okuyunca, demek ki operasyon bu defa etrafı çok sarsacak diye düşündüm.

HDP'nin ayağına basmamaya çok özen gösteren Kılıçdaroğlu, neden birden Cumhur İttifakı içinden konuşuyormuş gibi davrandı?

Yine de HDP'nin gönlünü almaya çalışır mı?

Çalışırsa yadırgar mıyız? Hayır...

Ancak HDP'nin, hem operasyondan, hem de CHP'nin operasyona destek çıkmasından beti benzi attı.

HDP Parti Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, "Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından, "Bu savaş, iktidarın ömrünü uzatma savaşıdır, sessiz kalamayız" başlığıyla yapılan açıklamada, "Bu savaşa sessiz kalanlar bu ülkede faşizmin, yoksulluğun, tek adam rejiminin büyümesinin de sorumluluğunu paylaşmaktadır." dendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 577 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar