Neden, istesek de uzlaşamayız?

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin bugünkü (27.08.2022)''Neden, istesek de uzlaşamayız?'' başlıklı yazısı.

Bu ülkenin makul insanları; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler konusunda geniş bir mutabakat olsun, uzlaşma olsun isterler.

Kavga yerine diyalogu kim istemez?

Ancak bu temenniler için Haziran 2023'e kadar neredeyse hiç iyimser kalmadı.

Çok arzu etsek de, samimiyetle istesek de 2023 Haziran'ı, uzlaşmanın değil hesaplaşmanın tarihi olacak.

Uzlaşamayacağımız nereden belli?

Şu anda siyaseten Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı olarak derin bir kutuplaşmanın içerisindeyiz.

Milletimizin değerlerine, tarihine, devletimizin güçlü ve büyük olma hamlelerine sahip çıkanlar Cumhur İttifakı'nda toplanıyor. AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi seçmeninin toplu vuran yürekleri var. İman, vatan, bayrak dendiğinde bu kitlenin hiçbir problemi yok.

Mesela, Erdoğan ve Bahçeli, Ayasofya'nın aslî hüviyetine dönmesi için sivil iradeyi devreye soktuklarında, Fatih'in emanetine sahip çıktıkları için Cumhur İttifakını savunan insanlar sevindiler. İmam hatiplilere katsayı zulmü bittiği için sevindiler.

Mesela, Cumhur İttifakı'nı savunanlar, başörtüsü, kamuda da serbest olduğu için mutlu oldular.

Mesela İçişleri Bakanı Soylu, mezun olan jandarma subaylara; "Görevinize çıkarken, Allah rızası için abdestli çıkın, Ayet-el Kürsilerle çıkın. Biliniz ki, Cenab-ı Allah sizin muhafızınızdır" demesini yadırgamadılar, alkışladılar...

Mesela, Cumhur İttifakı'nı destekleyenler; Mehmetçiğin teröristlere karşı verdiği mücadeleyi, PKK terör örgütüne indirilen darbeleri savunuyorlar...

Bunları çoğaltabiliriz.

Millet İttifakı'nın ise tek ortak paydaları Erdoğan düşmanlığı.

Şimdi Akşener'e, Davutoğlu'na, Karamollaoğlu'na, Babacan'a, Uysal'a soralım. Sizin ittifakınızı destekleyenler için de, "iman, vatan, bayrak" dendiğinde bir problem yok mu?

Size desteği olmasa aday bile çıkaramayacağınızı yüzünüze söyleyen HDP'ye oy verenler, al bayrağımıza sahip çıkıyor mu?

Mesela CHP'nin laikçi azgınları, Ayasofya cami olarak yeniden açılınca sevindiler mi? Yoksa laiklik elden gidiyor diye hopladılar mı?

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu Meclis'te, Ayasofya'nın da müze olarak korunmasını ifade ederken, "Hatta Sultanahmet de müze olmalı. Çünkü bunlar artık insanlığın ortak mirasıdır" demedi mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar