Monica'dan CHP'ye…

Yapılacak bellidir, CHP ve bundan sonra nerede patlarsa, bu tür skandalların üzerine derhal gitmek, konuyu yargıya taşımak gerekir. Bu skandalların üzeri örtülemez. CHP bu açıdan çok kötü bir imtihan veriyor.

Ömer Ziya Belviranlı ağabeyin tavassutu ile Muhterem Ali Ulvi Kurucu hocamız (Allah gani gani rahmet eylesin) 90’lı yılların başında Yalova’ya konferansa gelmişti. Rahmetli Ali Kemal Belviranlı büyüğümüz ile evimizi şereflendirdiler.

O akşamki güzel sohbetten hatırımda kalan çok çarpıcı bir husus şu oldu: “Hüseyin Bey, Millî Görüş çizgisindeki arkadaşların siyaseten eleştirileri yapılabilir. Ancak Allahuâlem, tek eşleri ile ömür sürmeleri bile onlara cennetin kapılarını açabilir…”

Ders; meydanda olmak ve ehli namus kalabilmek kolay değildir.

Bu sözleri hatırlamamın sebebi, son günlerde CHP’nin İstanbul’daki bazı ilçe teşkilatlarında peş peşe taciz ve tecavüz skandallarının meydana gelmesi oldu.

İki hususu dikkatlere sunmak istiyorum.

Birincisi, erkek nefsinin en ağır imtihanları tacize, tecavüze giden yollardadır. “Benim” diyenlerin bile tepe üstü çakıldığı bu imtihanda şeytan ve nefis, acımasız bir işbirliği yapar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum