Kürt seçmen neden ‘Evet’ diyecek?

16 Nisan’daki referandumda Kürt asıllı seçmenin ne diyeceği tartışılıyor. Somut verilere dayalı analizler yerine, MHP üzerinden bel altı vuruşlar yapanlar asla objektif değiller. Gizli...

16 Nisan’daki referandumda Kürt asıllı seçmenin ne diyeceği tartışılıyor. Somut verilere dayalı analizler yerine, MHP üzerinden bel altı vuruşlar yapanlar asla objektif değiller. Gizli ‘hayırcılar’ın keskin kılıcı iki yazarın bütün köprüleri atarak ve gemilerini yakarak histeri nöbeti geçirir gibi MHP’nin Kürt düşmanı olduğunu ima etmeleri ise bir gözü dönmüşlük ve büyük haksızlıktır. MHP asla Kürt düşmanı değildir. HDP ile MHP’yi, iki ırkçı parti gibi aynı terazinin kefelerine koymak bühtandır. MHP; vatanını, bayrağını seven, devletine bağlı, Türkleri kardeş bilen her millet evladının olduğu gibi Kürtlerin de dostudur.

Anayasa değişikliği konusunda AK Parti ile MHP’nin yakınlaşmasının ‘Evet’ oylarını düşüreceği iddiası bir algı operasyonudur. AK Parti’ye 1 Kasım seçimlerinde oy vermiş Kürt seçmenin ‘Hayır’a zorlanmasıdır. “MHP Kürtleri ürkütüyor” demek, doğrudan ‘Evet’ düşmanlığıdır. (Şahsen “kılıç artığı” sözünü, söylenmemesi gereken bir tabir olarak gördüğümü belirtmeliyim.)

MHP; bölücülüğe, ırkçılığa, devlete savaş açanlara, yabancı güçlere taşeronluk yapanlara karşı ve düşmandır. Çoğunluğu Türk diye FETÖ’ye dost mu olacağız?

Gelelim, 16 Nisan’daki referandumda Kürtlerin ne diyeceği sorusuna.

Hafta sonunda AK Parti MKYK'da referanduma yönelik anketler masaya yatırıldı. Elbette anketlerin işareti kesin değil. Üstelik sandığa daha 43 gün var. Ancak masaya gelen sonuçlar benim tahminlerime çok yakın: Ülke genelinde 'Evet'in oranı yüzde 57. Doğu ve Güneydoğu'nun yüzde 60’ı, İç Anadolu'nun yüzde 70'i 'Evet' diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 382 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.620 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar