Kimler kaybedecek?

Dolar tepetaklak oldu. Manzara-i umumiyeye bir daha bakalım. Muhalefet hala kendine gelemedi. Büyük şaşkınlık yaşıyorlar. Çünkü ''Demirtaş ve Kavala bırakılırsa ancak dolar düşer'' diyorlardı....

Dolar tepetaklak oldu. Manzara-i umumiyeye bir daha bakalım.

Muhalefet hala kendine gelemedi. Büyük şaşkınlık yaşıyorlar. Çünkü ''Demirtaş ve Kavala bırakılırsa ancak dolar düşer'' diyorlardı. İkisi de içerde.

Muhalefet erken seçim baskısı için doların yükselmesine sarılmıştı. Onlara göre Türkiye yönetilemiyordu. Vatandaş isyan halindeydi. Çare erken seçimdi.

Lakin iktidar, hiç beklemedikleri bir başarı kazandı.

MHP lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu; seçim Haziran 2023'te...

Şimdi erken seçim lafını edemez oldular.

Erken seçim olacak diye adaylık konusunda aralarında top çeviriyorlardı. Kılıçdaroğlu'nu da epey havaya sokmuşlardı. Şimdi baka kaldılar. Dut yemiş bülbüle döndüler desek bülbüle hakaret olur.

Muhalefetin en büyük handikabı seçmene güven/umut veremiyorlar.

İktidara yükleniyorlar, "Erdoğan gitmeli" diyorlar ama devamında gelen soru şu oluyor: Tamam Erdoğan gitsin de Kılıçdaroğlu mu gelsin? Mansur Yavaş mı, İmamoğlu mu, Akşener mi daha iyi yönetecek Türkiye'yi?

Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu'nu geç...

Bu isimler kendilerini inkar ettiler, yıllardır durdukları yerde değiller.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar