Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği; oyun içinde oyun var…

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin bugünkü (11.06.2022)''Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği; oyun içinde oyun var…'' başlıklı yazısı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarken onun Alevi kimliğini gerekçe gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması sebebiyle Türkiye'de seçim kazanamayacağını ifade etti. Devam etti: "Türk toplumu açısından, yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu, bir endişedir. Bu, oy verilmemesi gereken bir problemdir..."

Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının engellenmesi için bir oyun oynanıyor.

Meral Akşener'in, "Başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" açıklaması, şahsen benim kanaatimi değiştirmiyor. İbrahim Halil Oral'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi de ha keza bir oyun oynandığı iddiasını ortadan kaldırmaz. Hatta 6'lı masada çatlak çıkmaması için Kılıçdaroğlu'nun dün CHP Genel Merkezinde Oral ile görüşmesi, özrünü kabul etmesi de zevahiri kurtarma gösterisinden ibaret.

Evet, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını önleme oyunu var.

Oyun hem içeriden, hem dışarıdan oynanıyor.

CHP dışından oynanan oyunda anlaşılan bir İYİ Parti milletvekiline rol düşmüş.

Tam da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı iyice dillenmiş iken pat diye konuşuyor. "Sünni çoğunluk varken Alevi kimlikli aday olmaz" çıkışı, 6'lı masaya atılan el yapımı patlayıcı değil mi?

Zekâ kıtlığı olan biri bile bu kadar kör gözüne gözüne çatapat atmaz.

Ölçülmüş, biçilmiş özürler falan ayarlanmış ince tezgâh böyle kurulmuş olamaz mı?

Neden daha önceleri değil de şimdi?

Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği şimdi mi akıllarına gelmiş?

Demek ki ikili görüşmelerde Kılıçdaroğlu, aday olmaması için ikna edilememiş.

Şimdi artık Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğini bilmeyenlerin bile kulağına kar suyu kaçırmış oldular.

Maksat da buydu zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar