İmamoğlu-medya patronları…

Seçim kampanyası yürüttüğü süreç boyunca sakinliğinden ödün vermeyen Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde medyanın önde gelen isimlerini tehdit eder nitelikte konuşma yaptı. Medyanın böyle bir durumda basın özgürlüğünü gündeme taşıyıp İmamoğlu'na tepki göstermesi gerekirken medyadan bu konuda bir cevap gelmedi. Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce konuyu "İmamoğlu-medya patronları" başlığı altında köşesine taşıdı.

CHP İstanbul adayı İmamoğlu, bugüne kadar hiçbir siyasinin yapmadığını yaptı. Türkiye’nin önde gelen medya patronlarını, ailelerin isimlerini vererek kameralar önünde tehdit etti:

"Rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar. Şahenk ailesine ait NTV'yi, Demirören ailesine ait CNN Türk'ü, Ciner ailesine ait Habertürk'ü uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim." 

Haberi okur okumaz; acaba medya patronları, bu emsali olmayan parmak sallama karşısında ne yapacaklar, kendilerine ait gazetelerde “gün gelir…” ifadesiyle aba altından sopa gösterilmesine nasıl bir tepki verecekler, diye düşündüm. Sosyal medya hesabımdan da, “Bakalım yarın, bu patronların gazeteleri ne yazacak?” diye sordum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar