Hürriyet, Karargâh ve başörtüsü

Hürriyet gazetesinin geçtiğimiz cumartesi günkü “Karargâh Rahatsız”  haberine birkaç açıdan bakmak lazım. Tam da gözbebeğimiz ordumuzun PKK’ya karşı -30 derecede kahramanca mücadele...

Hürriyet gazetesinin geçtiğimiz cumartesi günkü “Karargâh Rahatsız”  haberine birkaç açıdan bakmak lazım.

Tam da gözbebeğimiz ordumuzun PKK’ya karşı -30 derecede kahramanca mücadele verdiği, Kuzey Suriye’de yeni destanlar yazdığı bir sırada bu habere kaynaklık etmek, kurum olarak bugünkü Karargâh’a itibar suikastı gibi bir şeydir.

Zamanlama başka açıdan da manidardır. 28 Şubat’ın yıldönümüne üç gün kala bu haber, hem Genelkurmay’a hem de Doğan medyasına zarar verici niteliktedir. Çünkü 28 Şubat generallerinin ve 28 Şubat medyasının demokrasiye karşı işbirliğini bir anda şuur altımızdan çıkarmış ve “neler oluyor, bu da neyin nesi şimdi?” dedirtmiştir. O mahut 28 Şubat hastalığı bir anda depreşmiştir. “İsmi açıklanmayan dört yıldızlı general dedi ki”, “Genelkurmay koridorlarında konuşulanlara göre” gibisinden psikolojik savaş üslubu, gerçekten can sıkıcıdır.

Aydın Doğan dışarıda hiç düşman aramasın. Hürriyet yayın katında, yazı işleri içinde kuyusunu kazan, kendisini aslanların önüne itekleyen değil fırlatan epey adam var. Değilse, Aydın Doğan’ın bizzat bu işlerin içinde olduğu iddiaları doğrulanmış olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 382 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.620 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar