Gül, Arınç, vs; Erdoğan karşıtlarının problemi

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin bugünkü (18.06.2022)''Gül, Arınç, vs; Erdoğan karşıtlarının problemi'' başlıklı yazısı.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve şimdilerde Bülent Arınç isimleri ile kastedilen bir ''Erdoğan karşıtları'' takımı var.

Bir dönem Erdoğan ile birlikte çalışmış insanlar bunlar.

Siyasetin cilveleri çoktur. Birlikte yola çıkanların sonra ayrıldıklarına, birbirlerine düşman olduklarına dair tarihten binlerce örnek gösterilebilir.

Yukarıdaki isimlerin, Erdoğan düşmanlığına kadar savrulmalarının sebebi, Erdoğan değil kendileridir...

En baştan beri kendilerini Erdoğan'dan daha kabiliyetli, daha zeki, daha donanımlı gördüler. Erdoğan'ın liderliğini kendilerine yediremediler. Onu genel başkan, başbakan olarak kabul ettiler ama bunu talihin bir cilvesi olarak izah ettiler.

Kendilerinde liderlik vasfı olmadığı halde, ikinci adamlıklarını geçici sandılar. Devran dönecek ve hak ettikleri liderliğe kavuşacaklardı. Amma liderlik kumaşları ve halkta karşılıkları yoktu. AK Parti seçmeni ve kadroları onları, Erdoğan yüzü suyu hürmetine bağ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.524 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar