Fitnenin hedefinde AK Parti-MHP var

CHP Genel Başkanı, İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasıyla düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için neredeyse her gün çağrı yapıyor:

 “Partili cumhurbaşkanı devletin birliğini temsil edemez. Referandum yapalım, ezici çoğunluk cumhurbaşkanı tarafsız olsun diyecek." 

Kılıçdaroğlu’na sorulsa; “Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren ve Ahmet Necdet Sezer tarafsız Cumhurbaşkanları mıydı?” 

Hemen “evet” der, devam eder: “Çünkü onlar partisiz cumhurbaşkanlarıydı…” 

Sunay, Korutürk, Evren evet, partisizdiler ama cuntacıların seçtiği isimlerdi. Cuntacılar da vesayetin askerî korumalarıydı. Yani Kılıçdaroğlu’nun tarafsızlıktan anladığı; “vesayetten yana mı, değil mi” ölçeğinde vesayetten yana olmaktır...

Ahmet Necdet Sezer partisizdi ama en taraflı cumhurbaşkanıydı. Zihniyet itibariyle CHP’liydi. AK Parti iktidarı ile açıktan mücadele etti. Erdoğan o dönemde başbakan olarak Sezer’den çok çekti, kararnameler, yasalar sürekli veto edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar