FETÖ şerrinin hayrı: Rusya’yı kazanmak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında St. Petersburg’taki zirveden sonra iki ülke arasındaki ilişkiler, eskiye nazaran daha da ileri bir noktaya taşınıyor. 15 Temmuz darbesinden sonra Erdoğan’ı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında St. Petersburg’taki zirveden sonra iki ülke arasındaki ilişkiler, eskiye nazaran daha da ileri bir noktaya taşınıyor. 15 Temmuz darbesinden sonra Erdoğan’ı arayan ilk liderlerden birinin Putin olması, Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinin en büyük tehlikesinden sonra ilk olarak Rusya’yı ziyaret etmesi, her iki tarafı da duygulandırdı. Bugün Türkiye-Rusya ilişkileri, güven ve samimiyet açısından daha sağlam bir zemine oturuyor.

Bilindiği gibi 24 Kasım 2015’te jetlerimiz tarafından bir Rus uçağı düşürülmüş ve iki ülke arasındaki ilişkiler büyük hasar görmüştü. FETÖ’nün, içeride ve dışarıda AK Parti iktidarını zora sokma, bunun üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen hasımlarımıza koz verme adına neler yaptığı, yapabileceği ortaya çıkınca, bu uçak düşürme olayı için de, “acaba bunda da parmakları var mı?” sorusu akıllara takıldı.

Rusya’da iş adamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in yanında, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün ve arkasındaki güçlerin, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri bugün çok daha iyi anlaşılıyor” dedi. Ben, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bu kadar hızlı ve eskiye nazaran daha da ileriye götürülmesini, Rusya’nın “FETÖ kumpası” konusunda ikna olmasına bağlıyorum.

Bugün, uçak düşürme hadisesi içinde olan pilotların bazıları FETÖ üyesi oldukları iddiası ile gözaltında.

F. Gülen ABD’ye gittiğinden beri Türkiye aleyhinde bir şer şebekesinin taşeronu olarak çalışıyor. Bunu bugün daha iyi anlıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi, F. Gülen’in, ihanette hiçbir sınır tanımadığını gösterdi. Bizim evlatlarımıza nasıl bir hainlik; masum vatandaşların üzerine tank sürdürebilir, helikopterden yaylım ateşi açtırabilir? Bu nasıl bir canavarlaştırma.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 382 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.620 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar