Erdoğan ve Bahçeli: Samsun örneği

Samsun’da Cumhur İttifakı’na yönelik bir provokasyon, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin feraseti, dirayeti ve hızlı kararlarıyla anında önlendi.  Olay göründüğünden çok daha...

Samsun’da Cumhur İttifakı’na yönelik bir provokasyon, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin feraseti, dirayeti ve hızlı kararlarıyla anında önlendi. 

Olay göründüğünden çok daha önemli. İlginç olan, Samsun’da hem AK Parti, hem de MHP yöneticileri ikisi birden Cumhur İttifakı’nın ruhuna hançer saplamaya kalktılar. İkisi de ittifakın Türkiye’nin yarınları adına hayatî önemini bir kenara iterek, sadece siyasî mülahazalar ile davrandılar. 

AK Parti il başkanı; “17 ilçenin 16'sı AK Parti'de. Kimse elindekini vermek istemez. Biz de vermeme kararındayız” dedi. 

MHP Samsun milletvekili Erhan Usta ise; "İttifak mutlaka olacak diye bir şey yok. Samsun'da MHP 7 belediye istediği halde AK Parti 2 belediye verdi…” açıklamasını yaptı. 

Erdoğan ve Bahçeli ne diyor, ne anlatıyor; bu isimler ise neden bahsediyor? 

Her iki liderin tepkisi beklendiği gibi oldu. AK Parti İl Başkanı, “Cumhur İttifakı’nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle” açığa alındı. 

MHP milletvekili Usta da; “Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları sebebiyle” parti üyeliğinden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. 

Cumhur İttifakı, büyük resmi göremeyenler için bir seçim ittifakı olarak algılanabilir. Politik ihtiraslar ve particilik zihniyeti, 3-5 belediye daha kazanmayı, siyasî onur meselesi yaptırıp nefisleri konuşturabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar