Demirtaş: PKK, devlet terörüne tepki örgütüdür

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin bugünkü (26.03.2022)''Demirtaş: PKK, devlet terörüne tepki örgütüdür'' başlıklı yazısı.

Evet, muhalefet, başlıktaki lafı söyleyen birini kurtarmak için çırpınıyor.

Sözü, Kılıçdaroğlu ve şürekâsının "Demirtaş projesi"ne getirmeden önce çoğumuzun dikkatinden kaçan iki konuşmayı hatırlatmak istiyorum.

Konuşmaların ilki; HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, neyin peşinde olduğunu gösteren bir belge.

Eylül 2016'da Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Demirtaş şunları söyledi.

"Biz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK'yı hükümetin ve devletin tanımladığı gibi de tanımlamak zorunda değiliz. Kürt halkı yüz yıldır devlet terörüne maruz kalıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür. Yeni bir çözüm süreci konusunda da umudumuz yok. Taraflar arasında güven kalmadığı için uluslararası arabulucu olması gerekir."

İkinci konuşma da, 3 Şubat 2022'de TBMM'de HDP İstanbul milletvekili Oya Ersoy'a ait.

Regaip Kandili gecesi yaptığı konuşmasında Oya Ersoy şunları söyledi:

"Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkım, 500 yıl önceki Osmanlı yönetimini, 1500 yıl önceki dinin toplum ilişkilerini ve 2500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. (AK Partililere seslenerek) ortak bir gelecek kurma hedefini yok ediyorsunuz. Sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, din esaslı toplum düzenini hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan size gerici diyoruz."

Bugün adına Demirtaş projesi dediğimiz proje, Türkiye'yi bölme, vatanı parçalama projesidir. Karşımıza "Kürt meselesi" olarak getirilen bu proje, Haçlı'nın en az iki asırlık projesidir.

Kılıçdaroğlu'nun ve diğer muhalefet liderlerinin hepsinin başvurduğu tehlikeli yol, bu ihanet projesini bir isme indirgeyip tehlikesini örtbas etmeye çalışmalarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.522 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 376 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.613 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar