Bülent Arınç'a itirazımız var…

Bülent Arınç’ın, tutuklu bulunan Osman Kavala ve HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili sözleri büyük tepki topladı.

Bülent Arınç’ın, tutuklu bulunan Osman Kavala ve HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili sözleri büyük tepki topladı.

Arınç, "Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tutuklu kalmaması lazım.” derken, Demirtaş'ın da tahliyesini savundu.

Pandemi döneminde Demirtaş'ın Devran kitabını okuduğunu belirten Bülent Arınç, "Devran'ı herkes okusun. Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir" demeyi de ihmal etmedi.

Arınç, “ey hâkim ve savcılar” diyerek yargı mensuplarını eleştirirken, iddianameler için "Çocuk bile yazmaz bunları. Zanla, şüpheyle, kıyas yoluyla delil uyduramazsınız" çıkışıyla da yargıya gözdağı verdi.

Bülent Arınç, sıradan bir isim değil. Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi, eski TBMM Başkanı ve bir dönem Başbakan Yardımcısı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 377 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.614 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum