Bugün Meclis'te CHP ve İP, HDP'ye karşı…

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce’nin bugünkü (20.01.2022) ‘’ Bugün Meclis'te CHP ve İP, HDP'ye karşı…’’ başlıklı yazısı.

Bugün TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke görüşülecek.

HDP çok tepkili. Bir yandan da endişeli.

Şimdiye kadar CHP ile hiç karşı karşıya gelmediler. Ama bu defa CHP, Semra Güzel fezlekesine evet diyeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, başta HDP'yi karşısına almak istemedi. İpe un serdi,

"Bu fotoğrafı gördüğümde sordum ne zaman çekilmiş diye; İmralı ile açılım döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan'dır" dedi.

Sonrasında hem parti sözcüsü Faik Öztrak, hem de Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin fezlekeye evet diyeceğini açıkladılar.

Hem de ne gerekçelerle?

Faik Öztrak: "Biz CHP olarak, elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız."

Özgür Özel: "Semra Güzel'in örgüt kıyafetleriyle ve elindeki silahla fotoğraf çektirmesi milletvekilliğiyle bağdaşmaz. Dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız."

Ne oldu da Kılıçdaroğlu'nun ipe un sermesi böylesine net bir tavra dönüştü?

İki şey oldu.

1. CHP tabanında Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımı büyük infial doğurdu. Bir milletvekilinin teröristle kırsalda sarmaş dolaş fotoğrafları, eldeki silahın "sözlü onlar" üfürüğü ile izah edilmeye kalkışılması, öylesine tepki doğurdu ki, CHP yönetimi epey ürktü.

2. Kılıçdaroğlu zevahiri kurtarayım derken fena tökezledi. Fotoğrafın çözüm sürecinde çekildiğini söylerken doğru konuşmuyordu. Çözüm süreci, resmi olarak 2013 yılında başlayıp 2015 yılındaki PKK saldırıları ile sona erdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 577 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.518 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 369 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.610 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar