8'li masadan gizli kayıt…

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin bugünkü (07.01.2022)'' 8'li masadan gizli kayıt…'' başlıklı yazısı.

-Arkadaşlar, ben devlet görmüş bir insanım. Toplantı salonunda hiçbir kayıt cihazı yoktur. Evvela bundan emin olmanızı ve rahat konuşmanızı dilerim.

- Öyle diyorsunuz da hani FETÖ falan diyorlar, bunlar, dinlemeler konusunda son teknolojiyi kullanıyor. Şu FETÖ elebaşı için de zaten dinleme hastası diyorlar. Huylu huyundan vazgeçer mi, bilmiyoruz. Siz yine de bir daha baktırsaydınız...

-Baktırdık baktırdık...

- Başlamadan, hanımefendiyi çok gergin görüyorum. Bizim elemana otobüs üzerinde o kadar sarılmasaydınız...

-Teessüf ederim. O espriyi Ajda Pekkan'a yaptılar. ''Bugün de gerginsiniz'' diye...

-Lütfen konuyu dağıtmayalım. Benim bir teklifim var. Bizi destekleyenler, adayı hâlâ açıklamadınız diye sıkıştırıyorlar. Yani bu toplantıyı uzun tutalım derim. Böylece aday üzerinde çok kafa patlattık zannedilir.

Bu aday konusu kolayda, içimizden biri, dünyaya kafa tutuyor, elinde kılıç varmış gibi "savulun" geliyorum" falan diyor. Olmaz ama böyle, dayatma bu resmen...

-Tamam. Ben hatalıyım ama belediye başkanlarını ikide bir sahneye çıkarmanın izahı var mı?

-O zaman anlaşalım. Bir üslûp beraberliği olsun. 6 kafadan ayrı ses çıkıyor.

-Evet, bu konu beni çok rahatsız ediyor. Bizim çizgimiz belli. Ben ara sıra kendisini övüyorum bile. Ama o kalkıyor "ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız." diyor.

-Size amca diyebilir miyim? Bak amca, başlatma şimdi İstanbul Sözleşmesi'nden. Girmeyelim o konuya.

-Girmeyelim ama erkek erkekle evlenemez ya...

-Girmeyelim ama beyefendinin de ağzından çıkanı kulağı duysun. Bir öyle bir böyle konuşuyor. "Kürdistan" demedim diyor, "Özerk Kürdistan" diyen adamı başdanışman yapıyor. Milliyetçi oyların yoğun olduğu illere gidiyor, "gerçek ülkücü benim" diyor. Bu ne ya?

-Tamam tamam. Bir daha olmasın. Gündeme dönelim artık.

-Adayla ilgili istişarelere 1 ay sonra başlayalım. Niye acele ediliyor. "Adayı açıklayın, adayı açıklayın" baskısına aldırmayalım. Açıklayacağız herhalde.

- Toplantı sonunda somut, anlaşılır, heyecan ve coşku verici şeyler söyleyelim.

-Ben de yıllardır bakanlık yaptım. Çok iyi ikili oynarım. Filan için imza atarken, falan için çalışmışlığım da vardır. Şöyle diyelim: "Öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kaldık. Masamızda mutabakat ruhu var.

-Bence, daha somut adımlar bağlamında; "Bugün tamamlama aşamasına getirdiğimiz Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metnini 30 Ocak'ta yapacağımız ortak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyunun bilgilerine sunacağız" diyelim.

-İçimizdeki büyük partinin adamları sağda solda "yüzde 1'in kadar konuş" diye laf çakıyorlar.

-Ya o önemli değil de, milletvekili pazarlığı ne olacak? Kontenjan verilirken yüzdeliklere bakılmasın. Yoksa bu masayı dağıtırız arkadaş. Herkesin imzası aynı değerde ise küçüklerin kollanması gerekir.

-Önemli iki konu var, onları da konuşmamız lazım.

Şu anda HDP'liler de bizi bir şekilde yan odadan dinliyor. Sizin aranız iyi. Şu SİHA'larla kafayı bozana söyleyin, Kandil'den zırt pırt konuşan bir laf ebesi var, kessin sesini ya. Bir çuval inciri berbat edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.525 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 379 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.616 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar