‘Sisu’ ne demekmiş? 

1  Öteden beri hep söyleyegeldiğim gibi;  Türkiye’de Batılılaşmacılığın, yabancılaşmanın, yerli olan her şeye karşıt/düşman olmanın, temsil değeri en yüksek, en...

Öteden beri hep söyleyegeldiğim gibi; 

Türkiye’de Batılılaşmacılığın, yabancılaşmanın, yerli olan her şeye karşıt/düşman olmanın, temsil değeri en yüksek, en gelişmiş örneklerinden biri de Ertuğrul Özkök’tür. 

Özkök; kökenleri suyun öteki yakasına uzanan zengin ve aristokrat olmayan bir aileden gelmektedir, malumunuz. Bu vasfı onun temsil kabiliyetini yükseltmektedir. Aristokrat ve zengin bir aileden gelmiş olsaydı, işin tabiatı gereği aile içi bir geleneği tevarüs etmesi icap ederdi ki; bu onun köklerinden kopmasına ve tamamen başka dünyalara savrulmasına mani olabilirdi. 

Bu haliyle o, Cumhuriyetin kurucu iradesini dönüştürerek, eski olan ne varsa onlara düşman nesiller yetiştirmek isteyen anlayışın en başarılı örneklerinden birisi olmuştur. 

Böyle olunca bugün için Özkök bir kerteriz noktasıdır. Ona bakarak yönünüzü tayin edebilirsiniz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 198 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 314 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar