Mahpusluk feraseti ya da felaketi

1 'Sosyal medya' dediğimiz mecranın insan hayatında husule getirdiği en belirgin özelliklerden bir tanesi 'mahrem'in ortadan kaldırılmasıdır. Eskiler kendini sakınmayı erdem bilirlerken; Sosyal medya nesli kendini deşifre etmeyi marifet ...

1

'Sosyal medya' dediğimiz mecranın insan hayatında husule getirdiği en belirgin özelliklerden bir tanesi 'mahrem'in ortadan kaldırılmasıdır.

Eskiler kendini sakınmayı erdem bilirlerken;

Sosyal medya nesli kendini deşifre etmeyi marifet sanıyor.

Bizim gibi toplumlarda daha dün, sokağın bile mahremiyeti bulunurken, bugün en muhafazakâr bilinen çevreler/kişiler dahi yediklerini-içtiklerini, giydiklerini, sevdiklerini, birlikteliklerini, çoluk-çocuklarını, ev hallerini... nihayet yatak odalarını herkese açmayı bir başarı hikayesi gibi yabanıl gözlere açık hale getirmektedirler.

Bir 'başarı' gibi kabullenilen bu gerçeklik, aslında insanın gizemini, insanın insandan farkını ortadan kaldırdığı, insanı yabancılaştırdığı için neredeyse bir felaket habercisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 199 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 314 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar