Çok mu kötüyüz?

1- Son zamanlarda dindarların/Türkiyeli Müslümanların mevcut durumunu eleştirmek adına yazılar yayımlanmaya/çoğalmaya başladı. Bu yazıların temel bir özelliği var; mevcut durum eleştirisi...

1- Son zamanlarda dindarların/Türkiyeli Müslümanların mevcut durumunu eleştirmek adına yazılar yayımlanmaya/çoğalmaya başladı. 

Bu yazıların temel bir özelliği var; mevcut durum eleştirisi geçmiş mukayesesi ile yapılıyor. Yani bugünkü durum eleştiri konusu yapılırken, geçmiş güzellemesi yapılıyor. Doğrusu başarılı örneklerde yok değil. Öyle olduğu için olsa gerek bu eleştiri yazıları yayımlandığı mekanlarda kalmıyor, dijital medya üzerinden dolaşıma sokuluyor, paylaşılma ihtiyacı hissediliyor, paylaşılıyor. 

Doğru da; 

Geçmiş gerçekten sorunsuz muydu? 

Bugün güzellemesi yapılacak kadar mükemmel miydi? 

2-80’li yılların başlarında, bir söyleşide Edward Said’e soruyorlar: “Senin gibi tamamen seküler birisi Hamas’ı, İslami Cihat Örgütü’nü de bünyesinde barındıran Filistin davasını nasıl destekler?” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 195 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar