Bu öğretmenlerle asla/2

3Doğrudur. Devlet doğrudan fikir ve sanat üretmez, fikir sahiplerine ve sanatçılara uygun zemin hazırlar ve zaman zaman destek olur.Bu sahanın asıl ocağı ve üretim hanesi sivil sahadır. (Dikkat isterim sadece sivil toplum...

3

Doğrudur. Devlet doğrudan fikir ve sanat üretmez, fikir sahiplerine ve sanatçılara uygun zemin hazırlar ve zaman zaman destek olur.

Bu sahanın asıl ocağı ve üretim hanesi sivil sahadır. (Dikkat isterim sadece sivil toplum kuruluşları değil. Eğer meseleye sadece STK'larla sınırlarsak yeni bir hegomonik düzen oluşturmuş oluruz.)

Mevcut sistem, Sayın Cumhurbaşkanı'nın arzuları istikametinde oluşsa dahi istenilen hasılanın elde edilemeyeceğinin bilinmesini isterim.

Zira, ister kurum, ister fert olarak mezkur sahada, ifade edilen anlamda faaliyet gösterecek merciler/kişiler muhatap olacakları/meşgul olacakları/izleyecekleri gençleri/kişileri bulmakta zorlanacaktır.

Çünkü onlar yani tek tek 'okumuş' olan herkes şu veya bu derecede, şu veya bu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 112 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 92 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 195 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 144 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar