Bir kez daha; şurdan-burdan

Türkiye siyasetinin toplam kalitesini artırmak adına, geçen yazımızda Deniz Baykal’ın söylediklerinden yola çıkarak; gelecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’lilere bir aday hatırlatmasında...

Türkiye siyasetinin toplam kalitesini artırmak adına, geçen yazımızda Deniz Baykal’ın söylediklerinden yola çıkarak; gelecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’lilere bir aday hatırlatmasında bulunmuştuk.

Her ne kadar isim zikretmemiş olsak da, tanımlayıcı cümleler iyi seçilmiş olacak ki; üçüncü kişiler hemen isimlendirmede bulundular.

Yetmedi; kastedilen kişi, nezaket gösterip bir açıklama gönderdi.

‘Beyan esastır’ ilkesince, İlhan Kesici’nin gönderdiği açıklamanın ilgili bölümünü aynen aktarıyorum:

“Kürtçe öğrenmiyorum da iki Kürtçe türkü çalışıyorum. Ama yeni değil.

Biri Zazaca bir ağıt, çok güzel. Öbürü Kürtçe bir türkü.

İnanırsanız kastedildiği gibi olan politik amaçlı değil. Kültürel.”

***

Abdullah Gül’ün, babasının ölümü sonrası cenazeye katılan ve/veya taziyede bulunanlara teşekkür mahiyetindeki açıklamasında kullandığı bir cümle var ki, atlanılmaması gerektiğine inanıyorum.

Sayın Gül uzun açıklamasını; “Babamızın hayat tarzı bize vasiyettir” cümlesiyle bitiriyor.

Dikkat isterim:

Bir vasiyetin yerine getirilmesi başka bir şey…

Ki; çoğu kere vasiyet sahibi kendi yapamadığı, tecrübe etmediği, içinde ukde kalmış bir şeyi vasiyet etmiş, yani sahiciliği kesin olmayan bir şey istemiş olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 117 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 97 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 199 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 147 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 315 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar