Çığlık 

AK Parti iktidarının kuruluş yıldönümü vesilesiyle, henüz yayımlamadığımız; kendi zaviyemizden AK Parti’nin kuruluşunu anlattığımız çalışmadan kısa bir bölümü burada...

AK Parti iktidarının kuruluş yıldönümü vesilesiyle, henüz yayımlamadığımız; kendi zaviyemizden AK Parti’nin kuruluşunu anlattığımız çalışmadan kısa bir bölümü burada sizlerle paylaşmak istedim. 

“Uzun süredir gelişi beklenen siyasi hareket nihayet gün yüzüne çıkmış, kendini tanıtmak ve takdim etmek adına kuruluş deklarasyonunu yayımlamıştı. Bu da bir doğumdu bir anlamıyla. Bu nedenle sıkıntılar olmuştu belki. Kuruluş’u, doğum metaforu üzerinden sürdürürsek Tayyip Erdoğan’ın konuşması, yeni doğan bebeğin dünyaya teşrifinden sonraki ilk çığlığına eş değer bir şeydi. 

Bu doğum uzun zamandır bekleniyordu, uzun zamandır kulaklar böyle bir doğum müjdecisi olarak çığlıktaydı (sesteydi). 

Bu çığlığın aksi ve etkileri bütün Türkiye’yi, daha sonraları örneğin ‘one minute’ hadisesinden sonra bütün ortak coğrafyayı, ‘dünya 5’ten büyüktür’ tanımlaması ve teşhisinden sonra da bütün dünyayı dolaştı. 

Bugün hâlâ AK Parti, Türkiye’nin birinci partisi olması va

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 195 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar