Maturidi Dersleri/19

1 Bu ders; kadim ve değerli dostluğu yanında Maturidi Dersleri’nin en sadık takipçilerinden biri olan Ali İbiş’in hatırlatmaları ve ikazları sonucu tekraren yapılmıştır. Ali İbiş der ki;...

Bu ders; kadim ve değerli dostluğu yanında Maturidi Dersleri’nin en sadık takipçilerinden biri olan Ali İbiş’in hatırlatmaları ve ikazları sonucu tekraren yapılmıştır. 

Ali İbiş der ki; “gördüğüm ve anladığım kadarıyla Maturidi Dersleri kapsamında en önem verdiğin ve öne çıkardığın şey, tefsir-telif meselesidir. Doğru da bu o kadar kolay bir mesele olmadığı gibi kişiyi kimi taarruzlara karşı korunaksız bırakan bir alandır. 

Bizim toplumumuzda (ve dindarlığımızda) ‘tefsir’ kelimesi öylesine esaslı ve belirleyici bir kelimedir ki; biz inancımızın temelini oluşturan Kur’an ile o kelime sayesinde irtibat kurarız ve dinimizi öğrenme babında, ‘Kur’an çalışıyor, hadis okuyoruz’ demekten çok ‘tefsir çalışıyor/okuyoruz’ deriz. 

Be nedenle ‘tefsir’ kelimesine yüklenecek olumsuz içerik taşıyan her çaba kategorik olarak dışlanır ve hatta ‘dışarıda’ mütalaa edilir.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 196 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar