GÖRELELİ olmak

Pazar akşamı, Görele’nin işgalden kurtuluşunun 100. yılını anmak üzere bir araya geldiğimiz toplantıda hemşerilerimle paylaştığım düşüncelerimi bazı ilaveler ve çıkarmalar yaparak...

Pazar akşamı, Görele’nin işgalden kurtuluşunun 100. yılını anmak üzere bir araya geldiğimiz toplantıda hemşerilerimle paylaştığım düşüncelerimi bazı ilaveler ve çıkarmalar yaparak burada da paylaşmak istedim: 

Ben; 70’li yıllarda 20’li yaşlarda bir delikanlı olarak o günkü okumalarım ve bilgilerim doğrultusunda dünyanın ve eşyanın sırrını çözdüğüme inanırdım. 

Dünyanın sırrını çözen kişiye ‘dünya vatandaşlığı’ yakışır der ve kendimi öyle takdim ederdim. 

Bu nedenle birer gettoya dönüşmüş hemşeri derneklerinden uzak durup; başka hiçbir ölçüyü ve kriteri kale almayan hemşeri dayanışmasından nefret ederdim. 

Zamanla; 

Yaşım ilerledikçe, okumalarım çeşitlenip görgülerim ve tanıdıklarım arttıkça, bilhassa akıllı ve vicdanlı insanlar tanıyıp onların fikirlerinden ve tecrübelerinden faydalanmaya başladıkça… düşüncelerim de yavaş yavaş değişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 112 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 92 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 195 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 141 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar