2 asır sonra

1 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, TBMM’de yaptığı bir basın toplantısında, Türkiye-Libya ilişkileri bağlamında; “Türkiye’nin Libya ...

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, TBMM’de yaptığı bir basın toplantısında, Türkiye-Libya ilişkileri bağlamında; “Türkiye’nin Libya politikası, yani Osmanlıcı dış politikanın bir boyutudur…” demiş.

Çeviköz’ün Osmanlı’dan kastettiği her halde Osmanlı’nın son 2-3 asrı değildir. Çünkü bu dönemde Osmanlı bile Osmanlıcılık yapmamıştır, yapamamıştır.

2

Uzun yıllar Avusturya Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı yapmış, sadece aktif siyaset yapmakla yetinmeyip siyaset teorisiyle de meşgul olan Klemens Von Metternich 3 Aralık 1839 tarihinde Mustafa Reşit Paşa’ya gönderdiği mektubunda; “Kuvvetli olmak isteyen bir devlet her şeyden evvel kendine benzemelidir.” dedikten sonra aynı mektupta Osmanlı’nın kendine veya başkalarına benzemesini dinle yani İslam’la olan ilişkisinin belirleyeceğini söylüyor.

Buradan tarihe baktığımızda, bir-i

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 112 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 92 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 195 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 144 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar