Uzman er ve uzman erbaşlara kadro

1980’lerden itibaren dünyaya devletleri, devletin hantal işleyişinden ve aksak bürokrasiden kurtulmak için Kamu yönetimi anlayışına geçtiler. Dünya devletleri küçülmeye başladı.Her şey...


1980’lerden itibaren dünyaya devletleri, devletin hantal işleyişinden ve aksak bürokrasiden kurtulmak için Kamu yönetimi anlayışına geçtiler.
Dünya devletleri küçülmeye başladı.
Her şey özelleştirildi.
Rahmetli Özal ile Türkiye’de de Yeni Kamu Yönetimi rüzgârı esti. Özelleştirmeler başladı.
Devlet KİT’leri sattı.
Devlet, vatandaşlarına daha iyi, daha kaliteli ve daha verimli hizmet verebilmek için; hemen hemen bütün hizmetleri satın almaya başladı.
Başta temizlik hizmetleri, sağlık hizmetleri ve güvenlik hizmetleri olmak üzere; bütün yerel hizmetleri satın almaya başladı. Hatta askeri hizmetleri bile satın almaya başladı. Milli güvenliği ilgilendiren bir konu olan askerlik hizmetini bile sözleşmeli er ve uzman erbaşlardan satın almaya başladı. Her şey çok güzeldi.
Hizmetlerin kalitesi yükseldi. Kurumlar, insanlara vatandaş, müşteri ve hatta patron gözüyle bakmaya başladı.
Biz Türkiye’de bu gazi millete “patron” payesinin verilmesini beklerken; birden devlet değişti.
Son yıllarda ise AK Parti aniden bir değişikliğe gitti. Kamuoyuna yeterli bir açıklama yapmadan ve niçin Yeni Kamu Yönetimi anlayışından vazgeçtiğini beyan etmeden; Klasik Kamu Yönetimine geçti. “Ne kötü gidiyordu da Klasik Kamu yönetimine geçildi?” sorusu cevapsız kaldı.
Taşeron işçilerine kadro verildi.
Yüzbinlerce vatandaşımız kadro sahibi oldu.
Bugünlerde KİT’lerde konuşuluyor.
Yakın bir zamanda KİT’lerde çalışan işçilere kadro verilecek
BİT’lerde(Belediye İktisadî teşkilatı, belediye şirketleri, fabrikaları ve değişik kurumlarında) çalışanlara da elbette kadro verilecektir.
&Oum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 346 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 329 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 278 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 133 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar