Şeyhü’l-İslam Mustafa Sabri Efendi’nin Kur’ân hizmeti

Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi ismi Tokat’ta bir imam hatip anadolu lisesine konulmuştu  Bir takım sol görüşlü derneklerin ve medyanın tepki göstermesi ile il milli eğitim müdürü geri adım atarak okulun ismini...

Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi ismi Tokat’ta bir imam hatip anadolu lisesine konulmuştu  Bir takım sol görüşlü derneklerin ve medyanın tepki göstermesi ile il milli eğitim müdürü geri adım atarak okulun ismini Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Adak olarak değiştirildi. Geçen haftaki  yazımda hususiyle şunu belirtmiştim iktidara muhalif olmak vatan hainliği değildir. 

Gelelim il milli eğitimin ani bir kararla Mustafa Sabri Efendi’nin ismini kaldırmasına. Güzel bir davranış olmadı. İnsan inandığı dava uğruna mücadelesini verir ufak bir eleştiri yapılınca tepki gösterilince çark etmez.

Gelelim Mustafa Sabri Efendi ile ilgili bilmemiz gereken noktalara;

Şeyhü’l-İslam Mustafa Sabri Efendi, 4 Mart 1919 târihinde şeyhülislâm oldu. Yüz yirmi yedinci Osmanlı şeyhülislâmı olarak vazifeye başladı.

Yedi ay süren bu vazîfesinden sonra görevden alındı.

1920 de yeniden şeyhülislâm olup iki ay daha bu vazîfede kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 346 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 329 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 278 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 133 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar