İNTİHAR 

Son üç haftadır siyanür dehşetiyle sarsılıyoruz. İnsanlarımız siyanür ile intihar ediyorlar. Gazetelere yansıyan haberlerden anlaşıldığı kadarıyla ekonomik sıkıntılar, bu intiharların...

Son üç haftadır siyanür dehşetiyle sarsılıyoruz. İnsanlarımız siyanür ile intihar ediyorlar. Gazetelere yansıyan haberlerden anlaşıldığı kadarıyla ekonomik sıkıntılar, bu intiharların sebebini teşkil ediyor.  Bir televizyon kanalında adının önünde “Prof” unvan olanı akademisyen “bu intiharların ekonomiyle ilgisi yok. Çünkü ülkemizde ekonomi iyi (!)” şeklinde mealen ironi yapınca, yanındaki “kaşınma” ikazıyla cümlesini tamamlayamasa da, ülkemizde ekonomik bir krizin varlığı kendini hissettiriyor. 

400-500 sene önceki Türk toplumunda intihar yok denecek kadar azdı. Çünkü inancımızda intihar yasaktır. Can emanettir ve emanete ihtimam göstermek Müslüman için mecburiyettir. 

İntiharın, neredeyse 400  sene önce meçhul olduğu bir toplumdan son yüz yıldır vaka-ı âdiye haline geldiği bir toplum haline gelmek, ne kadar hazin. 

Dinimizde intiharın haram olduğunu anlatacak kimse yok mu? 

2020 bütçesinde sekiz bakanlığın bütçesine denk olan Diyanet teşkilatının, intihar başlıklı hutbesini duydunuz mu? 

Fetö ile ilgili çalışmasını da duymamıştık, 15 Temmuz’dan altı ay sonrasına kadar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 346 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 329 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 278 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 133 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar