Diyanet ne iş yapar?

Bir konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş “Gençler Kur’an elimizden düşmeyecek” demiş.  Keşke şöyle söyleseydi; “Gençler Kur’an gönlümüzden düşmeyecek”.  

Şimdi diyeceksiniz ki, ne farkı var “elimizde” olmakla “gönlümüzde” olmak arasında…

Çok fark var çok. 

Şöyle  bir örnekle anlatalım; 

Öğretmen arkadaşlardan sıkça duyuyorum. Öğretmen arkadaşlar zaman zaman açık öğretim veya üniversite sınavlarında görevli olarak İmam-Hatip liselerine gidiyorlar.  Sınav esnasında dersliğin kitaplığındaki  Kur’an-ı Kerimlerin vaziyetine bakıp üzüntülerini ifade ediyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızın bize aktardıklarına göre İmam-hatip okullarının sınıfa ait kitap dolaplarında Kur’an-ı Kerimlerin diğer kitapların arasında ve altında olduğunu aktarıyorlar. 

Yine İmam-hatip okullarında ve ilahiyat fakültelerinde (istisnaları çıkabilir) Kur’an-ı Kerim’in abdestsiz okunması hususunda cevaz veren hocalar var. Dahası kızların muayyen zamanlarında bile Kur’an-ı  Kerim’e el sürebileceklerini ve okuyabileceklerini söyleyenler “hocalar” mevcut. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 344 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 326 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 276 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 132 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 167 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar