Derviş kıyafetine aldanmayalım

Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman’a gelerek bir dervişin kendini yaraladığından şikayette bulunuyor. Hz. Süleyman derhal dervişi getirtiyor ve soruyor: “Bu kuşun kanadını niye kırdın?”...

Derviş cevap veriyor “Efendim, benim maksadım kuşu avlamaktı. Bunun için kuşa doğru yöneldim. Kuş benden kaçmadı. Yanına iyice yaklaştım ve tam yakalamak için hamle yapınca kuş benden kurtulmaya çalıştı. Arbede yaşandı ve bu esnada kuşun kanadı kırıldı. Yani benim maksadım kuşu avlamaktı. Avlanmak insan olarak benim en tabii hakkım”. 

Hz. Süleyman yaralı kuşa döndü ve dedi ki, “Bak ! Derviş haklı. Sen kaçabilirdin. O sana yaklaşmış. Dervişin yaklaştığını gördüğün halde sen kaçmamışsın”. 

Yaralı kuşun verdiği cevap, Hz. Süleyman’ı şaşırtmakla kalmaz aynı zamanda son 15 yıldan beri ehl-i sünnet anlayışının nasıl derin bir tahribata uğradığının birebir ifadesidir. Yaralı kuş diyor ki, “Efendim, ben bu şahsı derviş zannettim. Zira üzerindeki kıyafet derviş kıyafetiydi. Dervişten bana zarar gelmez diye düşündüm. Şayet avcı olduğunu bilseydim elbette kaçar ve tedbirimi alırdım”. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 344 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 326 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 276 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 132 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar