BİR SORUNUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ 

Biz ebeveyn olarak çocuklarımızı devletimizin okullarına gönderiyoruz. Devletimize güveniyoruz/güvenmek istiyoruz. Okullarda çocuklarımızın önüne gelen her kitap, onların ruh dünyalarında yapı...

Biz ebeveyn olarak çocuklarımızı devletimizin okullarına gönderiyoruz. Devletimize güveniyoruz/güvenmek istiyoruz. Okullarda çocuklarımızın önüne gelen her kitap, onların ruh dünyalarında yapı taşlarını inşa eder. Özellikle ilkgöretim çağı çok önemli ve ihtimam gösterilmesi gereken bir devredir. 

Hiçbir devlet milletin temel değerleriyle ters düşmez/düşmemelidir. Esas olan  devlet-millet bütünleşmesidir. Devlet denilen kavram,  toplumun teşkilatlanmış şeklidir.  Devlet, içinden çıktığı toplumun temel değerlerinin bir yansımasıdır. Devlet ile toplum aynı değerlerden beslenir/beslenmelidir. Aksi takdirde sadece devlet zayıf konuma düşmez aynı zamanda milletin de şevki  kırılır. Milletin şevkinin kırılması demek, devletin gücünün azalması demektir.  Kuvvetten ve kudretten düşmüş bir devlet temsil kabiliyetini yitirir. Hep birlikte zarar görürüz. 

Kültür Yayınları tarafından yayınlanan 8. sınıflara  hitap eden TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük isimli bir yayında şöyle bir soru var: “Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydedenyapraklarından çıkardığımız neticelerdir”.  

Yukarıdaki Atatürk sözü onun hangi kişisel özelliklerine kanıt olarak gösterilebilir? 

A)Millet sevgisi –liderliği 

B) Gerçekliği ve millet sevgisi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 344 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 326 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 276 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 132 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 167 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar