2019 seçimleri ve belediyeler

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyük şehirlerin belediye başkanlarının istifalarını istemesini doğru bulmayanlar var. “Demokratik ülkelerde evla olan...

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyük şehirlerin belediye başkanlarının istifalarını istemesini doğru bulmayanlar var. “Demokratik ülkelerde evla olan seçimle gelen kişinin seçimle gitmesidir” diyorlar. Ama bizim demokrasimizde Genel Başkan’ın istediği zaman, istediği kişiyi görevden alma salahiyeti var.

Özellikle Batılı ülkelerin Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı yaptığı bir dönemdeyiz. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin de aşama aşama hayata geçtiği bir sürecin içindeyiz.

Yeni dönemin kilit noktası ise 2019 seçimleri…

Neye mal olursa olsun Sayın Erdoğan’ın bu seçimi mutlaka kazanması lazım. 

Eğer AK Parti bu seçimi kaybederse; “Partili Cumhurbaşkanı Sistemi” kaybeder. Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi yeni sistemin oturması için de hayati önemde. Başka bir isimle bu sistemin oturması zor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PARANIN ÖLÇEMEYECEĞİ DEĞERLER VAR 13 Ekim 2020 | 346 Okunma Macron’a tepki muhteşem ama… 08 Ekim 2020 | 329 Okunma CHP'nin yeni yüzü 04 Ekim 2020 | 278 Okunma Siyasi hırs ve 12 Eylül darbesi 15 Eylül 2020 | 133 Okunma ÇOCUKLARIMIZ VE SÖZDE MASAL KİTABI  02 Eylül 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar