Kelimeler konfeksiyonunda bir gezi

Atlet: Kılıçdaroğlu’nun gündemi birden bire değiştiren iç giysisi. Bu idealizme atletizm, bağlılarına ise atletist denir. Racon: Son günlerin çokça kullanılan kesici kelime. İlhan Kesici’den...

Atlet: Kılıçdaroğlu’nun gündemi birden bire değiştiren iç giysisi. Bu idealizme atletizm, bağlılarına ise atletist denir.

Racon: Son günlerin çokça kullanılan kesici kelime. İlhan Kesici’den Cumhurbaşkanımıza kadar herkes bu kelimeyi kullanageldi. Her ağızda başka bir anlama bürünen sözcüktür. Ayakkabı gibi ökçesine basarak kullanıldığı da olur.

Ekşi Sözlük: Tadı kaçan sözcük. Zaten eksi sözlük diye yazılması bundandır. Aldığı eksilerin sayısı gittikçe artmaktadır.

Memur Zammı: Sadakanın birkaç derece düşüğü. Halk arasında kimi yerlerde ‘sen de memur zammı gibi hiçbir yaraya merhem olamıyorsun’ şeklinde kullanılır. Kullanılmıyorsa bile kullanılacaktır.

Evrim: Devrimin evirilmiş şekli. Yana yıkılmış bir sözcüktür, kaldırılacak bir kolu olmadığı için şakaklarından kavrayıp yerine oturtmak lazımdır.

Devrim: Evrimin devrilmiş şeklidir. Her gelen üzerine basıp geçer. Ayakların altında sakız, ağızlarda paspas olmuştur. Evet, cümlede hiçbir anormallik yoktur.

Müfredat: “Şu pencereyi biraz açar mısınız, içerisi çok havasız oldu da” cümlesinin gerekçelendirilerek hayata geçmiş biçimi.

Bylook: Dişisi olmayan (Bayan Lok gibi) memleketin altını oyan ihanet odaklarının iletişim biçimi.

Ösym: Büyük bir kuruluş sanıp adının bütün harflerini büyük yazarken, yaptığı üst üste hatalardan sonra adını küçük yazdığımız merkez. Nasıl olsa tanıyor herkes.

Yağız Gönüler: Hiçbir yerde şubesi olmayan, kitap gibi kendi içine açık olan adam.

AGD: Yangından ilk kurtarılacak. Zor günler için defter aralarında saklanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TV5 sil baştan 26 Aralık 2017 | 281 Okunma Yılbaşını nerede geçireceksiniz? 21 Aralık 2017 | 138 Okunma Biz nerede hata yaptık? 19 Aralık 2017 | 134 Okunma MUŞ’lu geçmiş zaman 14 Aralık 2017 | 123 Okunma Amerika sen busun… 12 Aralık 2017 | 120 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar