Din kültürü tartışmalı bir ders olmaktan çıkarılmalıdır

Yeni müfredat hayırlı olsun.Müfredatın yenilenmesi her zaman eğitim için taze kandır.Zaman değişiyor, öğretim teknik ve materyalleri değişiyor, en önemlisi dünya değişiyor.Böyle bir hareketlilik...

Yeni müfredat hayırlı olsun.
Müfredatın yenilenmesi her zaman eğitim için taze kandır.
Zaman değişiyor, öğretim teknik ve materyalleri değişiyor, en önemlisi dünya değişiyor.
Böyle bir hareketlilik içerisinde müfredatın hep aynı şekilde kalması durağanlıktan başka bir şeye hizmet etmez.
Müfredat ayıklama, seyreltme, ilave ve de çıkarma ile belli bir kıvama ulaşır.
Eskiyi tekrar, sadece yolları yöntemleri değil insanı da eskitir.

Türkiye’nin her on yılda bir değiştiğini hesaba katarsak, bu değişime ilk uyum sağlaması gerekenin eğitim ve öğretim olduğu tartışılmazdır.
Eğitim nasıl öğrenci merkezli ise, müfredat değişim ve yenilenmesi de öğrenci merkezli olmalıdır.
Öğrencinin öğrenme merakına hizmet ettiği oranda müfredat yeni bir dinamizm katabilir.

Çeşitli ders programlarında yapılan içeriğe yönelik ya da teknik plandaki değişikliklere bütüncül bakılmalı, öteden beri kısır döngü içerisinde sürdürülen tartışmaya girilmemelidir.
Müfredatı hiç incelemediği halde sadece bazı spekülatif mevzuları gündeme getirip tartışmaya kalkmak ne tartışana ne de tartışılana bir yarar sağlamış olmayacaktır.

Evrim Teorisi, değerler eğitimi, bazı dini terminolojilerin ders kitaplarına alınması, eğik ya da dik yazı kullanmak gibi konular etrafında dönüp dolaşmak her şeyden önce bütünü görmemize mani olacaktır.
Din Kültürü müfredatı ile ilgili henüz resmi olarak açıklanmış bir müfredat söz konusu değil, AİHM’in bu ders ile ilgili inceleme sonucu müfredatı şekillendireceğinden şimdilik bu dersle ilgili tartışmalar dolaşımda değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TV5 sil baştan 26 Aralık 2017 | 281 Okunma Yılbaşını nerede geçireceksiniz? 21 Aralık 2017 | 138 Okunma Biz nerede hata yaptık? 19 Aralık 2017 | 134 Okunma MUŞ’lu geçmiş zaman 14 Aralık 2017 | 123 Okunma Amerika sen busun… 12 Aralık 2017 | 120 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar