Sevinmek istiyorum

TEOG ’un kalkmasına sevinmek istiyorum. Kimse yerine bir şeyler koymaya kalkmasın. Bu benim açık uçlu sevdalarımdan biridir. Nazım gibi haykırmak istiyorum: ‘Çocuklara kıymayın efendiler!’...

TEOG ’un kalkmasına sevinmek istiyorum. Kimse yerine bir şeyler koymaya kalkmasın. Bu benim açık uçlu sevdalarımdan biridir. Nazım gibi haykırmak istiyorum: ‘Çocuklara kıymayın efendiler!’ Çocukların çocuklukları öldürülmesin; hem şeker de yiyebilsinler. Sadece şeker yemek mi? Uçurtma uçursunlar, çember çevirebilsinler.

Bakanlık açıkladı: TEOG’un yerine sadece ‘nitelikli liseler’ olarak adlandırılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Proje Liseleri için dileyen sınava girebilecek. Bu sınavları soruları tek merkezden gelecek ve de açık uçlu olacak. Eyvallah, ne diyelim, hayırlı olsun.

Ömrü bu test sistemiyle mücadele içinde geçmiş birisi olarak geç de olsa geri adım atılmasını sevindirici ve olumlu buluyorum. Fakat sevincimi kendi ellerimle kundaklamak pahasına yetkili zevata birkaç sorum olacak:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TV5 sil baştan 26 Aralık 2017 | 278 Okunma Yılbaşını nerede geçireceksiniz? 21 Aralık 2017 | 138 Okunma Biz nerede hata yaptık? 19 Aralık 2017 | 132 Okunma MUŞ’lu geçmiş zaman 14 Aralık 2017 | 123 Okunma Amerika sen busun… 12 Aralık 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar