FETÖ’nün EGM’de işlediği suçlar (1)

Kom, Terör ve İstihbarat Birimlerindeki Kadrolaşma Faaliyetleri ve Örgütsel Amacı Gerçekleştirmek İçin İşlenen Suçlar:Örgüt polis koleji, polis akademisi ve polis okulları gibi eğitim birimleri ve personel...

Kom, Terör ve İstihbarat Birimlerindeki Kadrolaşma Faaliyetleri ve Örgütsel Amacı Gerçekleştirmek İçin İşlenen Suçlar:

Örgüt polis koleji, polis akademisi ve polis okulları gibi eğitim birimleri ve personel daire başkanlığının merkez ve taşra birimlerinde yeterli güce ulaştıktan sonra, muhalif kesimlere karşı örgütün elindeki imkânları kullanarak korkutma ve sindirme yöntemlerine başvurmuştur.

Hedeflerine ulaşmak için istihbarat arşivindeki bilgi ve belgeleri amaca uygun hale getirerek hasım cephedeki kişi ve kurumlar aleyhinde kullanmıştır.

Himmet vermeyenleri, piyasadaki serbest rekabet şartlarına aykırı olarak ekonomik olarak zarara uğratmaya çalışmış, kamudaki mensupları aracılığıyla çeşitli gerekçelerle denetlemeler yaptırmış ve cezalar kestirerek veya organize suç örgütü soruşturmalarında operasyon yaparak baskı altında tutmuştur.

Menfaat elde etmek, ele geçirmeyi hedeflediği kamu kurumunda kendi elemanlarının önünü açmak maksadıyla çeşitli suç isnatlarında bulunmuştur.

Kamu görevlilerini itibarsızlaştırmak, meslekten ihracını sağlamak için operasyonlar gerçekleştirmek gibi örgütsel hedefler doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün stratejik operasyonel birimlerini (kaçakçılık ve organize, terör, istihbarat vb.) kullanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 1.263 Okunma VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 57 Okunma Hakan Atilla’yı Amerika’ya kim gönderdi? 09 Aralık 2017 | 957 Okunma Tuzak 07 Aralık 2017 | 331 Okunma Erzincan Orduevi’nde kedinin öldürülüşünü izleyen asker 05 Aralık 2017 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar