Başbakandan teyemmüm dersleri

 Gerçekten de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dindar bir nesil yetiştiriliyor.  Her geçen gün dinle ilgili unuttuğumuz, bilmediğimiz bazı konuları, uygulamaları şedit 28 Şubat sürecinden sonra...

 

Gerçekten de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dindar bir nesil yetiştiriliyor.  Her geçen gün dinle ilgili unuttuğumuz, bilmediğimiz bazı konuları, uygulamaları şedit 28 Şubat sürecinden sonra vardığımız ferahlık, özgürlük ortamında ela almaya başladık. Mesela üç gün öncesine kadar şahsen ben toprak ve benzeri şeylerle abdest almak dediğimiz teyemmümün nasıl yapıldığını bilmiyordum.

 

Geçen gün bir arkadaş telefon açıp “Abi yine sular kesildi, evde de gram su yoktur, namaz vakti çıkmak üzere teyemmüm nasıl ediliyordu” diye sordu. Bir müddet sessiz kaldım. Çünkü yukarıda da söylediğim gibi bilmiyordum. Öğrenmeye hiç gerek görmemiştim. Bu çağda ihtiyaç duyulmaz sanırdım. İstanbul’da şehri sosyal demokratların elinde tuttuğu dönemde yaşamadığım için su sıkıntısı görmemiştim. Susuz kalmak nedir bilmiyordum,  sabah elini musluğa tuttuğunda avucuma su dökülmemesine şahit olmamıştım. “Dur bir bakayım” dedim arkadaşa, “sana hemen dönerim.” Kitaplığa baktım. CHP döneminde basılmış Ömer Nasuhi Bilmen’in ilmihali orada duruyordu.

 

Faydalı olacağı için öğrendiğimi burada da anlatayım. Teyemmüm suyun bulunmadığı veya bulunup da kullanılamadığı bir ortamda toprakla abdest alma şeklidir. Toprağa ya da benzerine sürdüğünüz ellerinizi,  yüzünüze ve dirseklere kadar kollarınıza mesh ediyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 1.267 Okunma VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 60 Okunma Hakan Atilla’yı Amerika’ya kim gönderdi? 09 Aralık 2017 | 960 Okunma Tuzak 07 Aralık 2017 | 331 Okunma Erzincan Orduevi’nde kedinin öldürülüşünü izleyen asker 05 Aralık 2017 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar