FETÖ’nün emniyet teşkilatında kadrolaşması ( 1 )

FETÖ terör Örgütü, emniyet teşkilatındaki kadrolaşmasının eğitim birimlerinden sonra en çok stratejik ve operasyonel nitelikteki istihbarat, bilgi işlem, kaçakçılık, organize, terör, siber, kriminal ve...

FETÖ terör Örgütü, emniyet teşkilatındaki kadrolaşmasının eğitim birimlerinden sonra en çok stratejik ve operasyonel nitelikteki istihbarat, bilgi işlem, kaçakçılık, organize, terör, siber, kriminal ve personel daire başkanlıklarının merkez ve taşra birimlerinde yoğunlaşmıştır.

FETÖ'nün, amaç ve stratejileri doğrultusunda emniyet içerisindeki mensuplarının hedef birimlere yerleştirilmesine yönelik yürüttüğü faaliyetlerle ilgili olarak soruşturma sürecinde alınan ifadelerde özetle;

"Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki rütbeli emniyet görevlilerinin şarka gidiş ve dönüşlerinde cemaat mensubu olanların istekleri ve cemaatin ihtiyacı doğrultusunda yapılmıştır.

Hangi illere, hangi görevlere atanacakları, cemaat mensubu olmayanların şarka gidiş ve dönüşü tayinlerinin ise cemaatin menfaatleri doğrultusunda düzenlenmiştir.

İstişare toplantısına gelen bölge temsilcileri içerisinde oluşturulan yaklaşık beş kişilik tayin komitesi tarafından yapılır, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığındaki cemaat elemanları aracılığıyla da uygulamaya konurdu."

"Bütün Türkiye'den Rütbeli Emniyetçilerden Sorumlu (Emniyet Mensubu) temsilcilerin katıldığı aylık ali istişare toplantısı yapılmaktaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 1.264 Okunma VATAN HAİNİNE HAİN DEMEK SUÇMUŞ! 17 Ocak 2018 | 57 Okunma Hakan Atilla’yı Amerika’ya kim gönderdi? 09 Aralık 2017 | 957 Okunma Tuzak 07 Aralık 2017 | 331 Okunma Erzincan Orduevi’nde kedinin öldürülüşünü izleyen asker 05 Aralık 2017 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar