Diriliş

Batı’nın, kendinde olmayan demokratlığı, dünyanın geri kalanına karneler çıkararak dayatma ikiyüzlülüğüne ne kadar da benziyor, Türkiye'deki bir kısım –sözüm ona-...

Batı’nın, kendinde olmayan demokratlığı, dünyanın geri kalanına karneler çıkararak dayatma ikiyüzlülüğüne ne kadar da benziyor, Türkiye'deki bir kısım –sözüm ona- kültür-sanat ehlinin 'çoğulculuk' edebiyatı…

Kendi köşeli dünyaları dışındaki farklılıkları tanımayan, kurdukları hegemonik yapının dışındaki zenginliklere mesafeli, farklı görüşlerle asgari bir medeni ilişkiyi dahi kuramayacak kadar nezaketsiz bir âlem, parıltısı sahteliğinden menkul o dünya.

Toplumun sevip ilgi gösterdiği değerleri, 'çağdaşlık'görünümü altında yok sayma küstahlığı, toplumdan uzak ama topluma ahkâm kesme fukaralığıyla birleşince ne kadar da sevimsizleşiyor.

Altın Kelebek Ödül Töreni, bu sevimsizliğin sahnesi oldu önceki akşam. Türkiye'deki tek sesli kültürel hegemonyanın gerçek mahiyeti, sunucu küstahlığıyla da birleşince, çoğulculuktan ürken bir zihniyet fukaralığı çıkardı ortaya.

Üstelik üzerindeki tüm vesayetlere karşı kararlılıkla mücadele veren bir milletin karşısına, tercihleriyle alay ederek çıkmak, Türkiye'nin değişen sosyolojisini okuyamama cehaletini de beraberinde getiriyordu.

Şöhreti sınırları aşmış ve Türkiye'nin son yıllarda özüyle barışık, en iyi TV yapımlarından birisi olan Diriliş Ertuğrul'a, halkın oylarıyla 'yılın en iyi dizisi' seçildiği halde, demode zamanların tavrıyla söz hakkı verilmemesi, ancak çoğulculuk edebiyatının ardında körleşenlerin tavrı olabilir.

Kültür sanat alanında özgürlük ve özerklik isteyen, kapsayıcılığı ve çoğulculuğu sözde bir ideal olarak savunan bu zihniyetin, farklılıklara karşı bu kaba yaklaşımını, eski vesayetler Türkiye’sinin karanlığı olarak görüyor, bugün bu köşeyi şu Diriliş notuyla paylaşıyorum;

'Değerli izleyicilerimiz;

43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde Diriliş Ertuğrul dizisi, izleyici oylarıyla diğer bütün ödül törenlerinde olduğu gibi Yılın En İyi Dizisi Ödülü’nü haklı olarak almıştır.

Yayımlandığı 3 sezon ve 65 haftadır bütün reyting gruplarda birinci olan ve reyting rekorlarını kıran, Türkiye ile birlikte 30’dan fazla ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi bileğinin hakkıyla ve siz değerli izleyicilerimizin oylarıyla haklı bir ödül daha aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazma hikayeleri 19 Aralık 2017 | 275 Okunma İktidar ve kitap 06 Haziran 2017 | 341 Okunma Kirpiler birbirine yakınlaştığında 03 Haziran 2017 | 321 Okunma Hastane yerine şifahaneye gitmek 30 Mayıs 2017 | 271 Okunma Şehirler yoğun bakıma alınmalı 27 Mayıs 2017 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar