AK Parti gerçekten ne yaptı?

Billboardlar, meydanlar bu sloganla kuşatılmış; ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar.’ Peki gerçekten AK Parti ne yaptı? Özellikle reklam filmlerinin çekildiği pazarı, kahvehaneyi, parkları ve tüm diğer sosyal...

Billboardlar, meydanlar bu sloganla kuşatılmış; ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar.’ Peki gerçekten AK Parti ne yaptı? Özellikle reklam filmlerinin çekildiği pazarı, kahvehaneyi, parkları ve tüm diğer sosyal alanları ilgilendiren icraatları neler oldu?
Sağlık alanında gelişmiş ülkelerin 30 yılda ulaştığı hedeflere, 10 yılda ulaştığını iddia ediyor AK Parti. Genel sağlık sigortası ile tüm vatandaşların sosyal güvence kapsamına alınması, belki de en önemli vurgularından ki, bu konu Başkan Obama’nın dahi koltuğunu sallayan büyük bir sınav.
37 milyon SSK’lının kamu hastanelerinden hizmet alması, üniversite ve özel hastane kapılarının tüm vatandaşlara açılması, ‘hekim seçme hakkı’ gibi yeni imkânlar en önde gelen sağlık reformları olarak tanımlanıyor. Anne-bebek ölümlerinin azalması, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında aile hekimliği, toplum temelli ruh sağlığı gibi yeni icraatlar, AK Parti’nin sağlık yatırımları hanesinde yer alan dikkat çekici diğer girişimler.
Hastane odalarının koğuştan müstakil odalara çevrilmesi, öğrenci yurtlarına, çocuk esirgeme kurumlarına da aynen yansımış. Bu uygulamanın belki de en etkili sonucu, koğuş tipi çocuk yuvalarının sevgi evlerine dönüştürülmesiyle, bu kuruluşlarda kalan çocukların eğitim başarı oranının %31’den %717’e çıkması. Bu, önemli bir gelecek yatırımı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazma hikayeleri 19 Aralık 2017 | 273 Okunma İktidar ve kitap 06 Haziran 2017 | 339 Okunma Kirpiler birbirine yakınlaştığında 03 Haziran 2017 | 320 Okunma Hastane yerine şifahaneye gitmek 30 Mayıs 2017 | 270 Okunma Şehirler yoğun bakıma alınmalı 27 Mayıs 2017 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar