'Yeni bir dünya' nihayet kuruluyor

Yıl 1964!.1963'te Kıbrıs Türkleri EOKA'cılar tarafından acımasızca katledilirken (O küvette öldürülmüş anne ve çocuklarının fotoğrafını hatırlayın) İsmet Paşa artık...

Yıl 1964!.
1963'te Kıbrıs Türkleri EOKA'cılar tarafından acımasızca katledilirken (O küvette öldürülmüş anne ve çocuklarının fotoğrafını hatırlayın) İsmet Paşa artık müdahale etmeyi ciddi ciddi düşünmeye başlamıştı ki, büyük gazeteci Cüneyt Arcayürek "Johnson'un Mektubu" haberini patlattı.
Amerika Başkanı "Müdahale ederseniz.." diye başlayan bir tehdit mektubu yazmıştı, Başbakan İsmet İnönü'ye..
M. Ali Ağabey (Kışlalı) Time Dergisi Türkiye temsilcisi idi o zaman. İsmet Paşa ile bir söyleşi yaptı.
Paşa o tarihi lafını Time'ın nedense yayınlamadığı, sonradan bizim Yankı'da kullandığımız o röportajda "Ne yaparsınız" diye soran Time muhabirine söyledi.
"O zaman yeni bir dünya kurulur. Türkiye de bu dünyada yerini alır.."

***

Sene 2017!..
O "Yeni Dünya" nihayet kuruluyor..
Ne medyamız, ne yorumcularımız, ne de bunca üniversitemizin, anlı şanlı profesörleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'e niçin gittiğinin, orda hangi toplantıya katıldığının ve toplantının nasıl bir Yeni Dünya Coğrafyası için yapıldığının farkına varamadılar.
Dahası Cumhurbaşkanı bu kurulmakta olan Yeni Dünya hakkında müthiş açıklamalar yaptı.. Onu bile değerlendiremediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar