Üniversitede bile ifade özgürlüğü yoksa

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Yardımcı Doçent Dr. Cihan Yavuz Örnek'in konuşmasını yasaklamış.. "Üniversite" ve "Konuşma Yasağı.." Dünya durdukça yan...

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Yardımcı Doçent Dr.
Cihan Yavuz Örnek'in konuşmasını yasaklamış..
"Üniversite" ve "Konuşma Yasağı.."
Dünya durdukça yan yana gelmeyecek iki ifade bunlar..
Aklım havsalam almadı, ülkemizin bu en eski, en sağlam temelli, en gurur duyulan, dünyaca tanınan ve sayılan üniversitesinden gelen yasak haberini..
Can Ataklı kardeşimin sütununda okudum, ama hâlâ inanmış değilim.
Dilerim yanlış anlamadır. Dilerim üniversite haberi hemen yalanlar!.
Üniversite araştırma demektir. Üniversite düşünme demektir. Üniversite yazma demektir. Her konuda yazma, anlatma özgürlüğü demektir. En aykırı fikirleri bile çatısı altında dile getirme özgürlüğü demektir.
Üniversite, tezler ve anti tezlerin çatıştığı yerdir.
Bu çatışmadan sentezler doğar. O sentez de bir tez olur tabii.. Bu yeni tezin karşısına yeni bir anti tez dikilir. Gene çatışırlar. Senteze varılır. O sentez yeni bir tezdir. Onun da anti tezi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar