‘Ülkede şeytani düzen var!..’

"Bunu hep söylüyorum. Hollanda küçük bir ülke. Arazi çok küçük. Arazinin çok iyi kullanılması gerekir. Bu da bir mimari kentsel dönüşümle mimari düzenleme gerektirir. Onu iyi...

"Bunu hep söylüyorum.
Hollanda küçük bir ülke. Arazi çok küçük. Arazinin çok iyi kullanılması gerekir. Bu da bir mimari kentsel dönüşümle mimari düzenleme gerektirir. Onu iyi yaptığını düşünüyorum. Onu yaparken ayni düşüncenin futbolda da dar alanda nasıl oynanmasına katkı yaptığını, o tip oyuncuları ürettiğini görüyorum. Çünkü teknik, çabuk, yaratıcı oyuncuları çıkaran bir ülke olmasını biraz da o yani.. Ülkenin yapısı fiziksel oyun kültürünü geliştirebiliyor.
Ben Trabzon'da da mesela öyle bir örnek verebilirim. Yani doğa şartları, şehrin yapıları, ülkelerin yapıları çıkan oyunculara çok güzel etki yapabiliyor. O yüzden biz de bundan alıntı yapabiliriz. Çünkü futbol sanıldığı kadar basit değil. Basit görünür, ama basiti yapmak çok daha basit düşünceyi gerektiriyor. Biz karmaşa içinde boğulup gidiyoruz."
Bu sözler, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ait. Maç öncesi, Hollanda basın mensuplarının da katıldığı basın toplantısında söylendi.
Tabii, cümle ve sözcüklerin aynen onun olduğunu, tarafımdan hiçbir düzeltme, ekleme ve çıkarma yapılmadığını, varsa cümle düşüklüğü, gramer hatalarının ona ait olduğunu da bilin.
Şimdi maç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar